Gyönyörű kor – 90 éves szolnoki lakost köszöntöttek

Megosztás

Dóra László, Laci bácsi azon szerencsések közé tartozik, aki nemhogy megélte a kilencedik X-et, de mindemellett lendületesen, fiatalosan éli mindennapjait. Alighanem sokan, nála akár évtizedekkel fiatalabbak is kíváncsiak lennének a titokra. Lehet, hogy titok nincs, mindenesetre Szolnok önkormányzata születésnapja alkalmából köszöntette őt.

„Ma, ismét 90 éves szolnoki lakost köszöntöttünk a szépkorúak táborában, aki nem más, mint Dóra László” – olvasható Györfi Mihály alpolgármester közösségi oldalán, aki egy nagy ajándékcsomaggal saját maga köszöntötte Laci bácsit.

„Laci bácsin nem látszik a kor, hisz kinézete, mozgékonysága, fittsége miatt gyakran nézik “csak” 70 évesnek. Kellemes társalgásunk során előkerültek régi családi fotók, emlékek, a család és a távolság, az élet hozta nehézségek de mosolyogtunk a múlt egy-egy kalandos történetein is” – írta.

Megköszönte a kellemes társaságot, a vendéglátást és a szeretetteli fogadtatást.

Rendkívül közhelyes dolog arról faggatni az idősebb embereket, hogy szerintük mi a hosszú élet titka, hiszen egyrészt mindenki máshonnan közelíti meg, másrészt valószínűleg nincs bevált recept. Ettől függetlenül kíváncsiak voltunk egy “független” véleményre, ezért megkérdeztük a ChatGPT-t, ami öt pontban foglalta össze.

A mesterséges intelligencia szerint az egészséges életmód, a megfelelő stresszkezelés, a szociális kapcsolatok erőssége, a genetika és öröklődés, valamint a preventív egészségügyi ellátás határozza meg az életkort.

Kép: Györfi Mihály Fb

Kapcsolódó cikkek